Осолен копър(магданоз)

Продукти: копър(магданоз) в желаното количество, по 30гр сол за 1кг от почистената подправка, олио за доливане в бурканчетата.

Копърът, набран преди цъфтежа, се почиства от твърдите стебла, измива се, отцежда се и се нарязва на ситно. Разбърква се със солта в дълбок съд и се натъпква в малки бурканчета, като се притиска с дървена лъжица, докато се облее в сока си. Отгоре се налива по 1 пръст олио. Бурканчетата се съхраняват на хладно (до 8˚С) и тъмно място. При всяко вземане повърхността му се изравнява и отново се залива с олио.
Магданоза се консервира по същия начин. При употребата на така консервираните подправки в салати и ястия трябва да се помни, че са осолени.

Коментари

Популярни публикации