Пропускане към основното съдържание
Осолена зеленчукова смес за супа
Продукти: по равни количества моркови, целина(глави и листа), магданоз(корени и листа), пащърнак, кромид лук, няколко зелени пиперки(чушки), по желание 1-2 лютиви пиперки(чушки), по 30гр сол на всеки кг от сместа.
След като се измият, корените се обелват и заедно с обеления лук и почистените от семето пиперки(чушки) се смилат в месомелачка. Полученото пюре се измерва( за да се определи необходимото количество сол) и се разбърква със солта, така че да осоли равномерно. Сместа се напълва в малки буркани от 400мл, притиска се добре, покрива се с парче памучен плат, което да прилегне добре по повърхността й, и се захлупва с капачка. Така консервираната смес може да се употребява за супи и като подправка за задушени и други видове ястия, като се внимава с осоляването на ястието.
Коментари
Публикуване на коментар