Пропускане към основното съдържание
Осолени корени за супа
Продукти:моркови, целина(глави и листа), магданоз(корени и листа), пащърнак-в съотношение по вкуса на консуматора, по 30гр сол за всеки кг продукти, олио за доливане и бъркане.
Корените се измиват, остъргват се или се обелват, отново се измиват и се нарязват на малки кубчета. Прибавят се ситно нарязаните листа на целината и магданоза. Така подготвени, продуктите се измерват, за да се определи количеството сол, слагат се в дълбок съд и всичко се разбърква със солта. Сместа се нарежда в буркани от 400мл, като се притиска, за да се уплътни добре, и се покрива с парче чист памучен плат или се залива с олио. Бурканите се затварят с капачки и се съхраняват на тъмно и хладно(до 8˚С). При употреба не бива да се забравя, че сместа е осолена.
Коментари
Публикуване на коментар