Пропускане към основното съдържание
Туршия от червена капия
Продукти: 5кг. месести червени пиперки, черен пипер и бахар на зърна, 2-3 дафинови листа, 300гр. сол, 400гр. захар, 1/2л. оцет, олио за доливане на бурканите.
Пиперките се измиват и се почистват от семето. Във вътрешността на всяка пиперка се поръсва 1с. л. сол, която веднага се изсипва, така че да остане само полепналата сол. Нареждат се в дълбок съд прави една до друга, с отвора нагоре, в няколко реда. След като престоят така 12 часа, сокът, който се е образувал в тях, се отцежда, смесва се с оцета и захарта и се кипва. Пиперките се подреждат в буркани, като помежду им се слагат по няколко зърна черен пипер и бахар и парченца от дафинов лист, заливат се с охладената марината до 2см. под ръба на буркана и отгоре се налива олио. Бурканите се захлупват с капачка и се държат на хладно място.
Коментари
Публикуване на коментар