Пропускане към основното съдържание
Мармалад от ягоди и френско грозде
Продукти: 2кг. ягоди, 1кг. френско грозде, 1,25кг. захар, 1ч. л. лимонена киселина.
Ягодите и френското грозде се измиват под душ, почистват се от листенца и дръжчици и се смачкват в порцеланов съд с дървена лъжица, след което се претриват през гъсто пластмасово сито. Кашата се смесва със захарта и се вари 20 минути, като се разбърква постоянно, за да не загори. Прибавя се лимонената киселина, разбърква се и след 1-2 минути мармаладът се сваля от огъня. Насипва се догоре в сухи буркани, който се затварят с капачки и се обръщат върху тях до изстиването му. По този начин мармаладът се предпазва от плесенясване.
Коментари
Публикуване на коментар