Консервирано месо за краткотрайно съхраняване

Продукти:свинско месо без тлъстини, за 1кг. месо 5ч. ч. сок от кисело зеле, 10-15 зърна ким, 5-6 зърна черен пипер и 2 зърна бахар-едро счукани, 1 глава кромид лук, 1 скилидка чесън, селитра на върха на ножа.

Лукът(кромид и чесън) се нарязват на тънки филии и се смесва със зелевия сок, подправките и селитрата. Добре оформеното месо се оставя да престои в получената марината 5-6 часа, след което бавно се кипва, отпенва се и се вари на умерен огън, захлупено с капак, до омекване. Оставя се да изстине в бульона си, след което се отцежда. Съхранява се в хладилник до 10 дни.

Коментари

Популярни публикации