Стерилизиран гювеч

Продукти за един буркан: 4 зелени пиперки, 8 узрели червени домата, 1 шепа зелен фасул, 1 шепа бамя, 2 с.л. грах, 2-3 парчета син домат и сол на вкус.

Сините домати се обелват, нарязват се на едри кубчета, посоляват се и се оставят в наклонен съд да се оттече горчивият им сок. Половината от червените домати(по-меките) се претриват през сито. Пиперките се почистват от семената и се нарязват на парчета. Отрязват се дръжчиците на бамята и връхчетата на зеления фасул, който освен това се нарязва на парчета, след което се задушава 10 минути в малко количество вода. Подготвените зеленчуци се нареждат размесено в бурканите, добавят се целите червени домати и гювечът се залива с доматения сок до 1 пръст под ръба на бъркана. Бурканите се затварят с капачки и се стерилизират 1 1/2 часа.

Коментари

Популярни публикации