Стерилизирани гъби

Продукти:гъби от един вид(манатарки, симитки, пачи крак) в желаното количество; за 1 буркан от 0,8л 3-4 зърна черен пипер, 2 зърна бахар, 1/2 дафинов лист, 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио, 1/2 ч.л. сол.

Гъбите се почистват, отрязват им се пънчетата, измиват се, едрите се разрязват на половина, а дребните се оставят цели, и се варят в малко количество подсолена вода 15 минути. Отцеждат се и се нареждат в бурканите до 2 пръста под ръба, като помежду им се слагат подправките. Заливат се с марината, приготвена от 1/2 ч.ч. вода, в която са прибавени солта и оцетът. Бурканите се затварят с капачки и се стерилизират един час.

Коментари

Популярни публикации