Пропускане към основното съдържание
Стерилизиран зелен фасул
Продукти за един буркан: 1/2кг. млад зелен фасул без лико и с малки зърна, 5-6 узрели домата, 1 скилидка чесън, 1 лист от целина, 1 стрък копър, щипка сол.
Отрязват се връхчетата на фасула и той се нарязва на парчета като за готвене. Доматите се претриват и сокът се посолява с щипка сол. Фасулът се попарва с подсолена на вкус кипяща вода и след 2-3 минути се отцежда и охлажда. Нарежда се в буркани, като между фасула се слагат целината, копърът и чесънът. Залива се с доматения сок до 1 пръст под ръба на буркана. Вместо с доматен сок фасулът може да бъде залят само с подсолена гореща вода. Бурканът се затваря с капачка и се стерилизира 1 час.
Коментари
Публикуване на коментар