Пропускане към основното съдържание
Стерилизиран карфиол
Продукти: плътни бели глави карфиол, сол, лимонена киселина.
Карфиолът се почиства от външните листа, изплаква се и се поставя да престои 3-4 часа в солен разтвор(на 1л. вода 3с.л. сол), за да изплават червейчетата, ако има такива. Изплаква се отново и се накъсва на цветчета, които се подреждат в бурканите с кочаните навътре към средата на буркана. Подреденият карфиол се залива до 1см. под ръба на буркана с подсолена гореща вода(на 1л. вода 1ч.л. сол и на върха на ножа лимонена киселина). Бурканите се затварят с капачки и се стерилизират един час.
Консервираният карфиол се употребява като пресния-за гарнитура, залят с прясно масло, в което е запържена галета, или за приготвяне на ястия.
Коментари
Публикуване на коментар