Пропускане към основното съдържание
Наденица
Продукти: 2 кг говеждо месо, 1 кг свинско месо, 1 кг овче месо, 12 г черен пипер, 8 г кимион, ½ настъргано индийско орехче, 100 г сол, 2 г селитра, тънки говежди черва за пълнене.
Месото се нарязва на малки късчета и се посолява. Оставя се да престои на тънък слой върху наклонена дъска 24 часа ( на хладно място) Смила се през месомелачка. Мляното месо се натъпква в емайлиран съд и се оставя да престои 24 часа. Отлежалото мляно месо се смесва много добре, за да се ароматизира равномерно. Пълни се в червата ( които, ако са били сухи, предварително се накисват), като се образуват чифтове от по 20 см. Напълнените наденички се надупчват с тънка игла тук-там, където е останал въздух при пълненето. Сушат се 5-6 дни на проветриво място. Имат трайност 1-2 месеца. Консумират се пържени или на скара с гарнитура.
Коментари
Публикуване на коментар