Туршия от бамя

Продукти: 5 кг бамя(с недоразвити семена) от сорта Султание, 1 връзка цъфнал копър, 1 корен хрян, 3 ч. ч. сол, 0,750 л оцет.
Бамята се измива, отрязват се горните части на дръжчиците й и се залива с разтвор от 5 л вода, 1 ч. ч. от оцета. След като престои залята 12 часа, бамята се изважда и се нарежда в буркани, като помежду й се слагат парчета хрян и клончета копър. Най-отгоре в буркана се поставя венец от останалия копър. Прави се нова саламура от 5 л вода, останалите 2 ч. ч. сол и останалия оцет, пипва се, охлажда се и се излива върху бамята. Туршията е готова за консумация след 2 седмици. Поднася се наръсена с олио и украсена с маслини.

Коментари

Популярни публикации