Паста от хрян

Продукти: 1 средно голяма глава червено цвекло, 3 с. л. настърган хрян, 1 кисела ябълка, 3 с. л. захар, 3-5 с. л. олио, 1 щипка черен пипер, 1 щипка ким, сол и оцет на вкус, по желание 1 малка чашка коняк.
Изпеченото с кората червено цвекло се обелва и заедно с обелената ябълка се настъргва на ренде или се смила. Прибавят се настърганият хрян, счуканият с малко сол ким, черният пипер, захарта, солта, оцетът и евентуално конякът. Сместа се разбърква много добре и се пълни в бурканчета от детска храна. Отгоре се налива олиото. Бурканчетата се затварят с капачки и се съхраняват на хладно място.
Пастата се употребява като подправка към колбаси и печено, задушено или приготвено на скара месо.

Коментари

Популярни публикации